Nieuwe Opera Rave

Het verbinden van genres en het experimenteren met verschillende elektronische muziekstijlen vormen het DNA van Technopera. De vraag rees of het mogelijk is om de klassieke stem en techno nog meer met elkaar te verbinden. Zo is het idee ontstaan om een heuse Opera Rave te gaan maken.

Deze uur tot anderhalf uur durende compositie is een muzikale productie die een brug slaat tussen deephouse, house, techno en de klassieke stem om zo opera en de klassieke stem op een vernieuwende wijze breed toegankelijk te maken voor een jong publiek. Pittige beats worden vergezeld door de klassieke stem. Zo laten we het publiek raven op dit nieuwe muzikale idee. De Opera Rave zal bestaan uit delen van 20 minuten waarin afhankelijk van het deel één, twee of drie stemmen te horen zullen zijn.

De muzikale productie is in handen van Technopera’s honorary muziekproducers Milan van Keulen en Joost van Vlimmeren (Kardi Paseyan). De overall compositie is in handen van componist Izak de Drue onder muzikale leiding van Ben Weishaupt. De zangers met wie wij dit muzikale avontuur aangaan zijn Maayan Licht, Isabel Pronk en Lucie van Ree.